Paraziti – mogući okidač za depresiju


Patite od depresije i baš ništa vam ne pomaže? Paraziti mogu biti krivci za to!

Sve ste isprobali u liječenju depresije, ali baš ništa nije urodilo plodom? Jeste li znali da crijevni paraziti mogu biti okidač za loše psihičko stanje?

Paraziti u organizam mogu ući preko zaražene vode, hrane ili kontakta sa zaraženom životinjom. Oni mogu godinama živjeti u vašem organizmu a da vi toga niste ni svjesni.

Jedino što u tom slučaju ukazuje na njihovu prisutnost su – zdravstveni problemi, od onih crijevnih i kožnih pa sve do mentalnih teškoća, depresije, a u nekim slučajevima čak i shizofrenije.

Ovi neugodni nametnici iscrpljuju organizam trošeći vašu energiju koja vam je potrebna ne samo za fizičku nego i za mentalnu snagu. Paraziti usto ispuštaju opasne toksine koji se akumuliraju u vašem organizmu i tako kompromitiraju vaše zdravlje.

Teškoće sa spavanjem, svrbež i iritacije kože, nagle promjene raspoloženja i zatvor ili proljev samo su neke od tegoba koje uzrokuju paraziti.

Koliko ova sićušna bića mogu biti opasna, pokazuju i studije koje potvrđuju da osobama koje su zaražene parazitima prijeti čak 7 puta veći rizik od pokušaja samoubojstva.

Osobito se to odnosi na toksoplazmozu, koju izazivaju paraziti Toxoplasma gondii. Ova se infekcija dovodi u vezu s učestalim pokušajima suicida.

Opasan parazit koji mijenja vaše mentalno stanje


Nakon što dospije u ljudski probavni sustav, Toxoplasma gondii putuje do ljudskog mozgai tamo uzrokuje suptilne promjene.

Paraziti ispuštaju toksine i uzrokuju upalu. Pritom se stvaraju i nakupljaju metaboliti, koji utječu na stanje mozga.

Upravo su u mozgu osoba koje su izvršile samoubojstvo nakon depresije primijećeni takvi upalni procesi.

Ovim se sojem parazita možete zaraziti preko hrane ili vode u kojoj se nalaze njihova jajašca, a najčešće preko mačjeg pijeska.

Također, ugrožena skupina su osobe koje jedu sirovo ili ne do kraja kuhano meso životinja zaraženih ovim opasnim parazitima.
 

Testirajte se na parazite


Patite li od depresije ili tjeskobe, zamolite svog liječnika da provjeri jesu li vaša krv i stolica pozitivni na parazite. Ako su paraziti uzrok, mogli biste se njihovom eliminacijom jednom zauvijek riješiti ove neugodne bolesti i stanja iz kojeg trenutačno ne vidite izlaz.

Bojite li se da ćete zbog parazita morati uzimati još neke dodatne lijekove, nemate razloga za strah.

Postoje djelotvorna prirodna rješenja koja vas mogu osloboditi ovih neprijatelja vašeg zdravlja. Jedan od njih je i antiparazitni program dr. Hulde Clark.

Da biste spriječili zarazu parazitima i smanjili rizik od prenošenja njihovih jajašaca, trebate paziti na osobnu higijenu, često prati ruke, a ako putujete, izbjegavati vodu iz slavina i konzumirati samo provjerenu hranu.

3 prirodna rješenja protiv parazita i depresije

1. Antiparazitni program dr. Hulde Clark

Ako su vaša tjeskoba i depresija uzrokovane parazitima, najbolja odluka jest provođenje antiparazitnog programa dr. Clark.

Antiparazitni program dr. Clark u svijetu se smatra najboljim načinom čišćenja organizma od parazita. Izvorni recept dr. Clark sadrži tri moćna prirodna antiparazitna proizvoda, a to su:

 • pelin
 • ulje klinčića
 • tinktura crnog oraha


Pelin sadrži tujone i izotujone koji uništavaju i jajašca i odrasle parazite. Osim toga, liječi i bolesti uzrokovane parazitima. Izvrsno djeluje na probavu i cirkulaciju. 

Klinčić sadrži moćnu tvar eugenol koja ima antibakterijsko, antiparazitno i  protugljivično djelovanje. Osobito je ljekovito njegovo ulje koje ima snažno antimikrobno djelovanje. Uljem klinčića, osim parazita i njihovih jajašaca, uništiti i gljivice poput kandide.

Crni orah sadrži tanin i kinon, koji snažno djeluju protiv parazita. Odlično čisti od parazita, glista i gljivica.   

Ova tri prirodna preparata zajedničkim djelovanjem mogu uništiti više od 100 vrsta parazita.

Antiparazitni program, osim što djeluje na tjeskobu i bezvoljnost, također osnažuje imunosni sustav, eliminira uzroke glavobolje i migrene, alergije, astme, artritisa, pa čak i raka.


2. Probiotici

U čišćenju organizma od parazita prehrana igra vrlo važnu ulogu. Trebali biste, primjerice, izbjegavati šećer jer on dodatno hrani parazite i gljivice.

Umjesto slatkiša te prerađene hrane, konzumirajte namirnice koje obiluju antioksidansima i nutrijentima.

Tako ćete, uz antiparazitni program, svom organizmu i imunosnom sustavu pružiti prijeko potrebnu potporu. Jer samo se snažnim imunitetom možete potpuno obraniti od ovih malih nametnika.

Dok vaš organizam izbacuje parazite, svom probavnom sustavu dajte zdrav poticaj – uzimanjem probiotika.

Dobre bakterije u vašim crijevima jako su važne za vaše cjelokupno zdravlje, čak i ono mentalno. One će spriječiti i pojavu nove zaraze parazitima.

3. Antiparazitna hrana bogata nutrijentima 

Uvedite u prehranu i neke od ovih moćnih antiparazitnih namirnica i začina:

 • sirovi češnjak
 • bučine sjemenke
 • sjemenke papaje
 • kokosovo ulje
 • cimet
 • klinčić
 • jabučni ocat (organski)
 • kurkuma
 • đumbir
 • kajenski papar


4. Meditacija i vježbanje

Kako biste sebe dodatno osnažili, poboljšali raspoloženje i uzdigli se iz crnih misli, prakticirajte jednostavnu meditaciju, odnosno sjedenje u tišini. Meditirati možete u nekom svom mirnom kutku ili pak negdje u prirodi (odaberite mjesto na kojem se najugodnije osjećate) u trajanju od 10-ak minuta pa do sat vremena ili dulje.

Osim meditacije, koja će vam umiriti misli, ne zaboravite i redovito vježbati. To mogu biti jednostavne jogijske ili neke druge vježbe koje će vam pomoći da se bolje osjećate.

Osim što ćete se vježbanjem dobro oznojiti, što je odličan način izbacivanja toksina, ujedno ćete se bolje povezati s vlastitim tijelom i sa samim sobom.    


15% popusta
Poklon uz narudžbu
10% popusta
Poklon uz narudžbu
12% popusta
Poklon uz narudžbu
Nema popusta
Poklon uz narudžbu
Malo je falilo!
15% popusta
Iskoristi priliku i osvoji nagradu!
Unesi svoju email adresu i zavrti kolo. To je tvoja šansa da osvojiš vrijednu nagradu
Naša pravila:
 • Samo jedna igra po korisniku