Detoksikacija hladno prešanim sokovima od voća i povrća

čišćenje organizma sokovima

Učini prvi korak

Naše je tijelo jedan veliki mehanizam u kojem milijuni stanica rade sve kako bi što lakše živjeli.

Znakovi premora i iscrpljenosti organizma često su uočljivi već na prvi pogled. Koža brže stari, metabolizam je usporen a kosa nema sjaja.

Prevelik ili premali apetit su postali svakodnevica. Nestrpljivi ste i zabrinuti i ponekad bijesni u svakodnevnim situacijama.

Na poslu ili za volanom, u društvu ili kod kuće i to već postaje  zabrinjavajuće. Vaša se  vitalnost i kreativnost počela ubrzano smanjivati.

Samo uz malo vašeg truda i naših savjeta o prehrani lakše ćete ukloniti otrovne tvari iz organizma.

Detoksikacija organizma hladno prešanim sokovima odličan je početak. Već nakon nekoliko dana primjene, primijetit ćete promjene na vašem tijelu i raspoloženju.

Vratit će vam se  energija.Sigurno ćete biti manje skloni ružnim mislima i umoru. To će uveliko pomoći da se lakše nosite sa svakodnevnim izazovima.

Odlučite li se za ozbiljne promjene, na dobrom ste putu da dugo izgledate mladoliko i iskoristite sve svoje potencijale.

Uz naše savjete ćete prštati od energije, zdravlja i entuzijazma.

Što su to toksini

Toksini su  sve tvari koje imaju štetne učinke na naš organizam i otežavaju mu normalno funkcioniranje. Neke tvari, poput recimo soli, su u manjim količinama zdrave i potrebne.

Druge pak tvari, poput laktoze iz mlijeka, mogu u većim količinama ozbiljno narušiti zdravlje ili pak, uslijed raznih kemijski procesa, mogu u našem tijelu izazvati alergije.

Toksini djeluju iznutra i izvana. Nagomilavaju se u tijelu kroz hranu i piće i tad govorimo o njihovom djelovanju iznutra. Toksini u naš organizam ulaze i kroz kožu i zrak koji udišemo. Kada je ta količina prevelika, tijelo doživljava oksidativni stres.

Zeleni sok za detoksikaciju

PRAVO ZDRAVO prirodni Zeleni sok dobiven je cijeđenjem jabuke sorte Cripps pink, blitve, špinata, zelene salate i koprive. Ideju za razvoj ovog soka dobili smo od poznate istraživačice Victorie Boutenko.

Ona je otkrila da zeleno lisnato povrće sadrži sve hranjive sastojke potrebne čovjeku.

Ovaj proizvod sadrži vrijedne sastojke poput klorofila, biljnih vlakana, enzima, aminokiselina, bjelančevina, vitamina i minerala.

Zeleno povrće je iz kontroliranog ekološkog uzgoja.

Ovaj proizvod odličan je za jačanje imuniteta, detoksikaciju organizma, regulaciju probave i borbu protiv kroničnih bolesti. Zeleni sok, osim što je iznimno zdrav, zahvaljujući Cripps pink sorti jabuke odličnog je okusa.

Blitva je povrće koje je nevjerojatno bogato nutrijentima. Ako pogledate nutritivne vrijednosti ovog povrća vidjet ćete da sadrži gotovo sve vitamine i minerale u manjim ili većim količinama.

Pošto sadrži preko 400% dnevne vrijednosti vitamina K i oko 6% dnevne vrijednosti kalcija na 100g, može se reći da je blitva dobra za zdravlje kostiju. Vitamin K je zajedno sa vitaminom D, kalcijem i magnezijem jedan od najvažnijih nutrijenata za zdravlje i snagu kostiju.

Špinat je bogat izvor fitonutrijenata koji poboljšavaju cjelokupno zdravlje i štite od nastanka bolesti. Ima nisku kalorijsku vrijednost i nizak udio masti.

Odličan je izvor topivih vlakana, stoga je jedna od najučinkovitijih namirnica u procesu mršavljenja, ali i regulaciji razine kolesterola.

100g svježeg špinata sadrži oko 25% ukupne preporučene dnevne vrijednosti željeza koje je od izuzetne važnosti za proizvodnju crvenih krvnih stanica.

Svježi špinat je odličan izvor antioksidativnih vitamina A i C, luteina i beta karotena.

Kada se ovi spojevi udruže, čine odličnu zaštitu od nastanka raznih bolesti. Smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu i igraju važnu ulogu u popravljanju štete nastale djelovanjem slobodnih radikala.

Kopriva sadrži mnogo mineralnih tvari, prvenstveno željeza, kalija, kalcija, magnezija, natrija i fosfora, te bogata je provitamina A i vitamina B2, C i K.

U 100 g koprive nalazi se 80-140 mg vitamina C, a što je više nego u naranči i limunu.

Osim obilja vitamina i minerala, kopriva sadrži flavonoide, histamin, organske kiseline, klorofil, enzime, tanine, sluzi, vosak i neku tvar koja smanjuje količinu šećera u krvi. Kopriva sadrži i veliku količinu tanina, a zbog čega zaustavlja unutarnja i vanjska krvarenja. S prehrambenog gledišta, kopriva je hranjivija od većine povrća.

Jačanje imunosnog sustava

Poznata je činjenica da većina bolesti nastaje zbog nedovoljne otpornosti organizma.

Drugim riječima, prirodna barijera na putu bakterija, virusa i drugih čimbenika koji izazivaju pogoršanje zdravlja je preslaba da bi se uspješno obranila i izborila za zdravlje.

Voćni sokovi su važan element bez kojeg je nezamislivo potpuno funkcioniranje organizma. Ako u hranu ne ulazi dovoljno količine vitamina, ubrzo se počinju manifestirati negativne strane takvog nemarnog odnosa prema svome zdravlju: gubitak apetita, kroničan umor, pojačana osjetljivost na bolesti…

Hrana koju čovjek konzumira se puno teže apsorbira ako postoji nedostatak vitamina C.

Kako bi se to izbjeglo dovoljno je svako jutro za doručak popiti čašu voćnog soka poput ovog našeg zelenog soka za detoksikaciju.

Tom preventivnom mjerom zaštitit ćete svoj organizam i nećete morati često ići liječniku.

Druga važna komponenta koja je životno važna za funkcioniranje imunosnog sustava, a koju posjeduju sokovi od voća su mikroelementi koji predstavljaju tvari uslijed čijeg se nedostatka organizam može razboljeti.

Na primjer željezo, koje je sastavni dio hemoglobina, sudjeluje u procesu razmjene kisika unutar krvnog sustava. Tih tvari ima pregršt zelenom soku za detoksikaciju.

15% popusta
Poklon uz narudžbu
10% popusta
Poklon uz narudžbu
12% popusta
Poklon uz narudžbu
Nema popusta
Poklon uz narudžbu
Malo je falilo!
15% popusta
Iskoristi priliku i osvoji nagradu!
Unesi svoju email adresu i zavrti kolo. To je tvoja šansa da osvojiš vrijednu nagradu
Naša pravila:
  • Samo jedna igra po korisniku