Paraziti – mogući uzročnici sezonskih alergija?


Znate li da i crijevni paraziti mogu biti uzročnici sve učestalijih alergija? Doznajte kako je to moguće i kako najbolje očistiti organizam od nametnika i toksina


Velik broj alergija nastaje zbog onečišćenog zraka, industrijske hrane, pretjeranog korištenja lijekova i općenito nezdravog stila života.

No, istraživanja su otkrila još jedan mogući okidač za alergijsku reakciju, a to su –paraziti!

Nova studija pokazala je da alergeni, poput peludi i kikirikija, sadrže proteine vrlo slične onim parazitskim.

Skupina znanstvenika s London School of Hygiene & Tropical Medicine istraživala je sličnosti između 2712 proteina koji izazivaju alergijske reakcije i više od 70.000 proteina iz 31 vrste parazita.

Uspoređujući proteinske sekvence i njihove strukture, primijetili su da je čak 2445 parazitskih proteina vrlo slično proteinima iz alergena.

Primjerice, otkrili su da protein u crvu Schistosoma mansoni izuzetno nalikuje na protein iz peludi breze, koji alergičare tjera na kihanje.  

Imunoglobulin E, vrsta antitijela koja reagira na alergene, primjerice iz hrane ili okoliša, ujedno se bori i protiv crijevnih parazita u ljudskom organizmu.

Najnovija istraživanja pokazala su kako je moguće da smo alergije razvili kao jedan oblik obrane od crijevnih parazita. 

Paraziti, toksini i alergije

Paraziti koji se nalaze u ljudskim crijevima ispuštaju toksičan otpad, koji narušava rad imunosnog sustava. To u konačnici može dovesti do ciklusa alergijskih reakcija.

Okidač za alergijske reakcije može biti i nepravilan rad jetre koja je preopterećena toksinima.

Paraziti u jetri ometaju njezin pravilan rad. Tada se događa da jetra, najveći čistač organizma, ne može razlikovati štetne tvari od onih bezopasnih, te dolazi do alergijske reakcije u vašem organizmu.

Utvrđena je i snažna povezanost između parazita i alergije na hranu. Naime, paraziti mogu probiti stijenke crijeva i dovesti do propusnosti crijeva, pri čemu neprobavljena hrana ulazi u krvotok i izaziva snažnu imunosnu reakciju. Tako nastaje i intolerancija na gluten.  

Kako ublažiti ili eliminirati alergiju

Da biste se riješili neugodnih alergija, isprobajte sljedeće korake:

1. Antiparazitni program dr. Hulde Clark

Antiparazitni program dr. Clark u svijetu se smatra najboljim načinom čišćenja organizma od parazita. Izvorni recept dr. Clark sadrži tri moćna prirodna antiparazitna proizvoda, a to su:

  • pelin
  • ulje klinčića
  • tinktura crnog oraha


Pelin
sadrži tujone i izotujone koji uništavaju i jajašca i odrasle parazite. Osim toga, liječi i bolesti uzrokovane parazitima. Jako je ljekovit i za probavu i cirkulaciju. 

Klinčić sadrži moćnu tvar eugenol koja ima antibakterijsko, antiparazitno i protugljivično djelovanje. Osobito je ljekovito njegovo ulje koje ima snažno antimikrobno djelovanje. Uljem klinčića, osim parazita i njihovih jajašaca, uništiti i većinu vrsta gljivica poput kandide.

Crni orah sadrži tanin i kinon, koji snažno djeluju protiv parazita. Odlično čisti od parazita, glista i gljivica.   

Ova tri prirodna preparata zajedničkim djelovanjem mogu uništiti više od 100 vrsta parazita.

Uz pomoć antiparazitnog programa, također možete osnažiti imunosni sustav i osloboditi se bolesti glavobolje i migrene, alergije, astme, artritisa.

2. Unos probiotika i kvercetina

Studije su pokazale da je zdrava želučana i crijevna mikroflora presudna za sprečavanje alergije.

Dobre bakterije pravi su saveznici vašeg zdravlja koji prirodno štite vaš organizam od parazita, virusa i bakterija. Zdrava mikroflora jača imunosni sustav i potiče njegov normalan rad.

Što češće jedite kiseli kupus, kefir, jogurt, listove maslačka, kres salatu, baby špinat, endiviju…

Također, kako biste doskočili alergijama, povećajte unos protuupalnog kvercetina (ima ga u jabukama, tamnom grožđu, bobičastom voću i crvenom luku).

3. Detoks organizma (i povremeni post)

Izbacite iz jelovnika hranu koja opterećuje jetru i koja može dovesti do alergije, primjerice mliječne proizvode, procesiranu hranu, slatkiše, glutenske namirnice i sl.

To će olakšati rad jetre i potaknuti izbacivanje toksina i viška sluzi koja slabi vaš imunitet.

Dok provodite antiparazitni program dr. Hulde Clark, povećajte unos hrane bogate vlaknima kako biste dodatno potaknuli peristaltiku crijeva i čišćenje organizma od toksina i parazita.  

Konzumirajte češnjak, med, bučine sjemenke i papaju – sve redom dobre čistače od parazita i toksina.    

Kako biste dodatno potaknuli čišćenje organizma, uvedite i povremeni post.


15% popusta
Poklon uz narudžbu
10% popusta
Poklon uz narudžbu
12% popusta
Poklon uz narudžbu
Nema popusta
Poklon uz narudžbu
Malo je falilo!
15% popusta
Iskoristi priliku i osvoji nagradu!
Unesi svoju email adresu i zavrti kolo. To je tvoja šansa da osvojiš vrijednu nagradu
Naša pravila:
  • Samo jedna igra po korisniku